Hoe kunt u bestanden aanleveren:

In de winkel
Via USB-stick, CD, DVD of Harddisk. We kunnen ook foto's inlezen vanaf een memory kaart uit uw fototoestel.

Bestanden < 10 MB 
Bestanden tot 10 MB kunt u aan ons mailen via: info@copieerderij.nl. Let wel: het kan zijn dat uw e-mailprogramma of provider bestanden van deze grootte niet toestaat.
 
Bestanden > 10 MB
Bestanden die groter zijn dan 10 MB kunt u naar ons verzenden via Wetransfer.com. Zonder in te loggen kunt u gratis en snel grote bestanden aan ons sturen.
 

Foto

Houdt u er rekening mee dat plaatjes en foto´s die u van internet haalt te klein zijn om te printen. Deze zijn namelijk zeer klein gemaakt, zodat uw browser het plaatje zo snel mogelijk kan tonen. Voor een scherpe, duidelijke afdruk dienen de aangeleverde bestanden groot te zijn. Ga ervan uit dat 300 dpi op het gewenste formaat het minimum is voor een scherpe print.

Wij kunnen natuurlijk altijd in de winkel bekijken of de resolutie van uw foto/illustratie goed is om op het gewenste formaat te printen.


Fonts / lettertypes

Wanneer u een bestand aanlevert in een ander bestandsformaat dan pdf dient u de fonts mee te leveren. Wij beschikken over een groot scala aan fonts, maar het kan zijn dat we niet over de uwe beschikken. Hierdoor wijzigt de complete opmaak van uw bestand.


Soort bestanden

1) PDF
De Copieerderij verwerkt bij voorkeur bestanden in PDF-formaat. PDF maakt gebruik van een universele bestandsindeling waarmee de opmaak (lettertypen, afbeeldingen en lay-out) van het brondocument behouden blijft, ongeacht het programma waarmee het document is gemaakt. Veelal kunt u vanuit Word en Excel uw bestand opslaan als PDF.
 
Heeft u nog geen mogelijkheid om PDF’s op uw computer te maken, dan kunt u PDF creator gratis downloaden via de volgende link. Download PDF-Creator
 
 2) Microsoft Office-bestanden
Bestanden die gemaakt zijn met Microsoft-office als Word, Excel, PowerPoint of Publisher kunnen door ons worden afgedrukt. Bij deze programma's is de opmaak afhankelijk van door u geïnstalleerde lettertypen en gebruikte printerdriver(s). Die kan verschillen van onze computer instellingen. Wij zijn niet verantwoordelijk als uw bestand foutief geprint wordt. Lever daarom het liefst een PDF aan. Zodoende kunnen wij garanderen dat uw bestand juist geprint wordt.
 
3) tiff en jpg
Lever altijd de originele afbeelding aan in de hoogst mogelijke resolutie. Afbeeldingen van een digitale camera vanaf 7 megapixels zijn voor bijna alle doeleinden (tot aan A0 posters) geschikt om af te drukken.
 
Let op: als u bij voorbeeld vanuit Photoshop een tiff maakt, dient u er voor te zorgen dat het bestand plat is, dat wil zeggen geen verschillende lagen meer bevat. U doet dit door de optie ‘Alle lagen samenvoegen’ te kiezen en vervolgens het bestand op te slaan als tiff (of jpg). Een PDF maken vanuit Photoshop kan natuurlijk ook.
 
TIP: Onze ervaring is dat afbeeldingen vanuit Paint of Picasa vaak niet voldoende resolutie hebben om mooi te worden afgedrukt.
 
4) MacOS
Bestanden gemaakt in MacOs programma's kunnen wij niet inlezen. Deze bestanden zodoende aanleveren als PDF.